"A tánc
egy művészeti ág, amely a test – jellemzően ritmikus, zenére történő – mozgásával fejez ki érzelmeket, épít társadalmi kapcsolatokat, de spirituális tartalommal is bírhat.
A tánc az emberek közötti non verbális kommunikáció eszközének is tekinthető, de a szót állatok vonatkozásában is használják (pl. méhtánc és remegőtánc a méheknél, vagy párzási tánc más állatoknál).
A sportok közül a torna, műkorcsolya és jégtánc, illetve a szinkronúszás és a mazsorett is tartalmaz táncelemeket, míg a harcművészetek formagyakorlatait is gyakran hasonlítják táncokhoz.
Annak meghatározása, hogy mi minősül táncnak, nagyban függ társadalmi, kulturális, esztétikai, művészi és erkölcsi szempontoktól; a funkcionális mozgásoktól (pl. néptánc) a baletthez hasonló virtuóz technikákig.
A tánc célja lehet minél több ember részvétele, de vannak társasági táncok és közönség számára előadott táncok is. A tánc lehet ünnepélyes, versenyszerű vagy akár erotikus. A táncmozdulatok lehetnek közvetlen tartalom nélküliek (mint a balettben vagy az európai néptáncokban), de bírhatnak jelnyelvi vagy szimbolikus jelentéssel, mint számos ázsiai táncban. A tánc kifejezhet gondolatokat, érzelmeket, vagy elmondhat egy történetet is.
A táncnak számos stílusa alakult ki. A break tánc és a krumping a hiphop-kultúrához kötődik. Az afrikai táncok értelmező jellegűek. A balett, a keringő vagy a tangó klasszikus stílusoknak számítanak, míg más táncok a sztepptánc körébe tartoznak.
A táncok létrehozásának művészete a koreográfia."
http://hu.wikipedia.org

A teljesség igénye nélkül írtam néhány táncról, táncfajtáról. Az évek alatt tanultakat az interneten és könyvtárakban fellelhető információkkal egészítettem ki.

A források közül néhány fontosabb: Alex Moore: Társastánc c. könyve • http://hu.wikipedia.orghttp://canadahun.com/forum/tancokeredete/http://www.tanchirek.hu/http://www.tancoldal.hu/tanclexikon/