Tánciskola:
A fiatalok közül sokak nem mennek el egy tánciskolába, mert félszegségük, az idegenekkel szembeni félelmeik visszatartják őket. Jól működnek viszont a baráti csoportoknak megtartott tanfolyamok. Az ismerős arcok, a "poénkodás" oldja a görcsöket, és a tánciskolai lépések elsajátítása szinte észrevétlenül történik. A tanulás tempója és a tanult táncok is a csapat igényeihez igazodhatnak.
Az idősebb korosztály képviselőiben is felmerül az igény az elmaradt tánciskolai tudás pótlására, de nem mernek nekivágni. Úgy gondolják a fiatalok kinevetik őket, ha ősz fejjel kezdenek táncot tanulni. Egy baráti társaság –akik egyébként is összejárnak– jó programot lelhet a táncórákban. Késöbb pedig együtt járhatnak már biztos tudással táncolni.

Magán táncórák:

Aki csak egy-két táncot szeretne elsajátítani, vagy időbeosztásával nem egyeztethető össze, hogy tánciskolába járjon, annak kiváló lehetőség a magán táncóra. Egy eseményre (pl. operabál, esküvő) való felkészülés vagy csak a meglévő tánctudás felfrissítésének remek alkalma lehet.
Egy üzletasszonynak vagy üzletembernek néhány rendezvényen nélkülözhetetlen a tánctudás. Egy jó zene mellett megtett lépések közben a partnerekkel való kapcsolat is előnyösen építhető. A időbeli elfoglaltságai miatt jó lehetőség a rugalmas, adott személyre szabott táncpróba.