Szalagavató táncok:
A gimnáziumi-középiskolai évek egyik legmeghatározóbb élménye a Szalagavató. A sok éves tanulás hajrájában egy kis kikapcsolódást jelent a szalagavató bálra való készülés, ezért nagyon fontosnak tartom, hogy ez ne nyűg legyen a végzősöknek, hanem élmény. Akár bálnyitó táncról, akár meglepetés vagy osztálytáncról van szó, a koreográfiákat, a használt figurákat mindig a csapat felkészültségének, tudásának és lehetőségeinek megfelelően állítom össze. Így a táncosok ugyanúgy élvezhetik a próbákat mint a bemutatót.
A szalagavató bálok megnyitójára a bécsi keringőt javaslom, lehetőség szerint minél több párral, mert úgy látványos, de készítettem már csak lányoknak is koreográfiát ami szintén nagy sikert aratott.
A meglepetés vagy osztály táncok általában könnyedebb, bohémabb összeállítások, jellemzően latin vagy népzenére (sirtaki, sörtánc, pasodoble, kánkán...).
Több középiskolában szokás a "Búcsúzó tánc" ami általában –az egész évfolyam részvételével– egy egyszerű , hangulatos összeállítás amivel az iskolától, tanáraiktól, diáktársaiktól búcsúznak el a végzősök.

A bál (az olasz ballo, balare = „táncolni” szóból) az ún. báli szezonban megtartott szervezett, zártkörű, vendéglátással kiegészülő ünnepélyes táncalkalom, amelyet kiegészíthet egy szórakoztató műsor is. (Wikipedia)

Nagy bánatomra manapság a rendezvényekről hiányzik a BÁL, és csak a szórakoztató műsor egészíti ki a szalagavató ünnepélyt. A fiataloknak szükségük volna megismerkedni a klasszikus báli hangulattal (és táncokkal) is.